-
BHV
- Basis BHV 2 dagen
- Basis BHV icm E-learning
- Basis module Brand
- Basis Module Eerste Hulp incl AED
- Basis Module Alarmeren en Ontruimen
- Modulair opleiden
- Basis Ploegleider 2 dagen
- Basis Ploegleider icm E-Learning
- Basis Hoofd BHV
- Herhaling BHV
- Herhaling BHV icm E-Learning
- Herhaling Module Brand
- Herhaling Module Eerste Hulp incl AED
- Herhaling Alarmeren en Ontruimen
- Herhaling Modulair opleiden
- Herhaling Ploegleider
- Herhaling Hoofd BHV
- Ontruimingsoefening
- Lotusslachtoffer
Elke leidinggevende of zelfstandige (ZZP'er) die op een bouwlocatie of andere risicovolle locatie werkt, moet beschikken over een VCA-VOL-diploma. Bij DGS Arbo en Veiligheid kun je dit diploma behalen met een training waarin uitgebreid wordt ingegaan op veiligheid, gezondheid en milieu (VGM), met specifieke aandacht voor de verantwoordelijkheden van leidinggevenden en ZZP'ers. Op het eind van de cursus vindt het erkende examen plaats.
De training richt zich met name op de extra uitdagingen waarmee leidinggevenden te maken krijgen. Naast de focus op hun eigen veiligheid en de benodigde kennis van VGM, wordt ook aandacht besteed aan de veiligheid van de teamleden die onder hun leiding staan. De VCA-VOL-cursus benadrukt de extra verantwoordelijkheden die operationele leidinggevenden en ZZP'ers hebben ten opzichte van het uitvoerend personeel.
Deze eendaagse training biedt de mogelijkheid om je VCA-VOL-diploma opnieuw te behalen of met tien jaar te verlengen. Voorafgaand aan de training volg je de VCA-VOL e-learning als voorbereiding. Na aanmelding ontvang je direct de inloggegevens hiervoor. Aan het einde van de trainingsdag leg je het examen af.
De training duurt van 08.30 uur tot +/- 17.30 uur inclusief examen.
Na het succesvol afronden van het examen ontvang je automatisch het diploma, dat onder toezicht van de Examenkamer wordt uitgereikt. Dit diploma is weer tien jaar geldig. Mocht een cursist moeite hebben met bijvoorbeeld begrijpend lezen, is een voorlees examen ook mogelijk. Hiervoor krijgt de cursist ook meer tijd. Dit moet apart aangevraagd worden. Het percentage dat slaagt binnen DGS is 99%! Slaag je niet? Dan mag je kosteloos deelnemen aan een nieuwe training. De examenkosten worden wel doorbelast.
Tijdens de opleiding worden de volgende onderwerpen behandeld:
- Arbeidsomstandigheden- en milieuwetgeving
- Ergonomie
- Handelen na een ongeval
- Het bevorderen van veilig werken volgens VCA
- Procedures en werkvergunningen
- Taak-risicoanalyse
- Bedrijfsnoodplan
- Omgaan met gevaarlijke stoffen
- Identificeren van gevarenbronnen
- Persoonlijke beschermingsmiddelen
De training bestaat uit een theorie dag, gevolgd door een officieel examen. De totale duur van de training is van 08.30 uur tot ongeveer 17.30 uur, inclusief het examen.
Examen en diploma
Het VCA VOL - examen bestaat uit 70 meerkeuzevragen, waarbij je 75 minuten de tijd krijgt om de vragen te beantwoorden. Je ontvangt direct na afloop de uitslag. Bij een succesvolle afronding ontvang je het VCA Vol -diploma, dat 10 jaar geldig is. Dit diploma wordt uitgereikt onder toezicht van de Examenkamer.
Heb je moeite met begrijpend lezen? Geen probleem, een voorleeshulp tijdens het examen is mogelijk, evenals extra tijd. Dit dien je vooraf aan te vragen.
Bij ons zijn de prijzen altijd all-inclusive, wat betekent dat je geen verrassingen achteraf hebt. Dit betekent;
- De reiskosten van de instructeur
- Alle benodigde training- en oefenmateriaal
- E-learning
- Digitaal certificaat
- Toegang tot ons klantenportaal
- Examen
Als de cursus plaatsvindt bij ons op locatie:
- Een smakelijke, vers bereide lunch verzorgd door onze catering
- Koffie, thee en iets gezonds voor onderweg, zodat je na de training weer energiek op pad kunt