De praktijkdag van deze cursus duurt 3½ uur en kan in overleg plaatsvinden in de ochtend, middag of avond, maar desgewenst ook op zaterdag.
Om deel te nemen aan de praktijk dag EHBO moet de e-learning van het oranje kruis succesvol zijn afgerond. Via de e-learning krijg je de benodigde basisinformatie en theoretische kennis. Tijdens de klassikale training leer je vervolgens hoe je een slachtoffertje in veiligheid brengt, de situatie beoordeelt, hulpdiensten inschakelt en eerste hulpverleent aan kinderen in situaties zoals:
- Reanimatie en gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED)
- Bewusteloosheid, verslikking en verdrinking
- Brandwonden, huidwonden, bloedingen en neusbloedingen
- Hoofd-, nek- en wervelletsel
- Vergiftiging, waaronder CO-vergiftiging
- Vreemde voorwerpen in neus of oor, en vuiltjes in het oog
- Ernstige allergieën, kortademigheid, koorts en koortsstuipen
- Letsels aan botten, spieren en gewrichten
- Tand door de lip of afgebroken/verloren tand
Na het afronden van de cursus EHBO aan baby’s en kinderen:
- Kun je eerste hulpverlenen aan baby’s en kinderen volgens internationale richtlijnen en die van Het Oranje Kruis.
- Ben je in staat om het geleerde toe te passen in je eigen werkomgeving.
- Ontvang je, bij succesvolle afronding, het geregistreerde certificaat Eerste Hulp aan Kinderen (Het Oranje Kruis-certificaat, EFAC, Europees erkend).
Na het volgen van deze training ontvang je, bij gebleken geschiktheid, opnieuw het EHBO-diploma van het Oranje Kruis. Deze staat klaar het portaal om gedownload te worden! Het is niet zomaar een diploma; het is een tastbaar bewijs van jouw bekwaamheid als EHBO’er. Goed om te weten is dat als je nog de module Brand volgt, we je kosteloos een BHV certificaat kunnen verstrekken. Met dit certificaat voldoe je niet alleen aan de wettelijke verplichtingen, maar laat je ook zien dat veiligheid een prioriteit is in jouw organisatie. Je investeert direct in het welzijn en de veiligheid van jouw collega’s en kinderen.