-
BHV
- Basis BHV 2 dagen
- Basis BHV icm E-learning
- Basis module Brand
- Basis Module Eerste Hulp incl AED
- Basis Module Alarmeren en Ontruimen
- Modulair opleiden
- Basis Ploegleider 2 dagen
- Basis Ploegleider icm E-Learning
- Basis Hoofd BHV
- Herhaling BHV
- Herhaling BHV icm E-Learning
- Herhaling Module Brand
- Herhaling Module Eerste Hulp incl AED
- Herhaling Alarmeren en Ontruimen
- Herhaling Modulair opleiden
- Herhaling Ploegleider
- Herhaling Hoofd BHV
- Ontruimingsoefening
- Lotusslachtoffer
In Nederland is een ontruimingsplan verplicht. Bent u eigenaar van een pand met een brandmeldinstallatie, dan moet u een ontruimingsplan (laten) opstellen.
Wat is een Ontruimingsplan?
Een ontruimingsplan zorgt ervoor dat mensen bij een noodsituatie veilig en ordelijk het gebouw kunnen verlaten. Het plan beschrijft hoe een evacuatie veilig en gestructureerd verloopt. Door het plan uit te leggen en regelmatig te oefenen, kunnen panieksituaties bij een echte noodsituatie worden verminderd.
Verschil Tussen Ontruimingsplan en Bedrijfsnoodplan
Een ontruimingsplan is gericht op de evacuatie van een gebouw, terwijl een bedrijfsnoodplan breder is en de volledige aanpak van een noodsituatie beschrijft, niet alleen hoe het gebouw moet worden verlaten.
Inhoud van het Ontruimingsplan
Elk ontruimingsplan bevat basisinformatie zoals het aantal aanwezige personen, de BHV’ers, de directie en een beschrijving van het gebouw. Een belangrijk onderdeel is een duidelijke ontruimingsplattegrond waarop de BHV-benodigdheden en de verzamelplaats staan aangegeven. Het plan bevat ook de ontruimingsprocedure, met stappen die gevolgd moeten worden voor een veilige evacuatie. Om de ontruiming soepel te laten verlopen, worden specifieke personen aangewezen die verantwoordelijk zijn voor verschillende onderdelen van de evacuatie.