-
BHV
- Basis BHV 2 dagen
- Basis BHV icm E-learning
- Basis module Brand
- Basis Module Eerste Hulp incl AED
- Basis Module Alarmeren en Ontruimen
- Modulair opleiden
- Basis Ploegleider 2 dagen
- Basis Ploegleider icm E-Learning
- Basis Hoofd BHV
- Herhaling BHV
- Herhaling BHV icm E-Learning
- Herhaling Module Brand
- Herhaling Module Eerste Hulp incl AED
- Herhaling Alarmeren en Ontruimen
- Herhaling Modulair opleiden
- Herhaling Ploegleider
- Herhaling Hoofd BHV
- Ontruimingsoefening
- Lotusslachtoffer
Blusmiddelen zijn onmisbaar bij het bestrijden van beginnende branden. Omdat niet elke brand hetzelfde is, heeft u voor verschillende typen branden een specifiek blusmiddel nodig.
Wij adviseren u graag over het juiste type blusmiddel, de benodigde aantallen, en de optimale positionering van de blusmiddelen binnen uw bedrijf. Ons advies begint met een nul-meeting. Ook als u de blussers enkel onderhouden wilt hebben.
Tijdens de controlewerkzaamheden wordt een objectenlijst opgesteld van alle te inspecteren middelen. Deze lijst dient als basis voor het onderhoudsrapport en als leidraad voor toekomstige werkzaamheden.
Voor elk object op de lijst wordt gedetailleerde informatie geregistreerd, waaronder het type middel, merk, bouwjaar, onderhoudsmaand, de datum van de uitgevoerde onderhoudsbeurt, en eventuele bijzonderheden. Daarnaast wordt de staat van elk middel vastgelegd, zodat u altijd een actueel en overzichtelijk beeld heeft van het onderhoud van uw brandveiligheidsmiddelen.
Na afloop van de werkzaamheden ontvangt u het onderhoudsrapport, inclusief de objectenlijst, in de vorm van een werk bon. Dit rapport wordt automatisch en digitaal verstrekt. Mocht er opvolging nodig zijn voor objecten die niet zijn goedgekeurd, zoals aanvulling, herstel of vervanging, dan nemen we contact met u op en bieden we een offerte aan voor de benodigde werkzaamheden.
Blusmiddelen zijn cruciaal bij het bestrijden van beginnende branden. Uit recent onderzoek blijkt dat:
“Jaarlijks krijgt gemiddeld 2 op de 100 ondernemers te maken met brand.”
"Preventief onderhoud leidt in meer dan 15 procent van de gevallen tot extra correctief onderhoud, uitgevoerd door een vakbekwame onderhoudsmonteur."
“Bij brand weet bijna 80 procent van de ondernemers deze zelf te blussen of onder controle te krijgen met behulp van een draagbare brandblusser of brandslanghaspel.”
Het is dus de moeite waard om te investeren in de juiste blusmiddelen en het onderhoud door een professional te laten uitvoeren.
Wanneer welke brandblusser?
Blusmiddelen zijn ingedeeld in brandklassen A t/m F, die elk een specifiek type brand beschrijven. Hoe beter het blusmiddel overeenkomt met de brandklasse, hoe effectiever de brand bestreden kan worden. Er zijn drie hoofdtypen blusmiddelen: poeder, schuim en CO2 (koolzuursneeuw). Elk type blusmiddel heeft zijn eigen unieke werking en is het meest effectief in specifieke situaties.
Hoe werkt een brandblusser?
Een brandblusser functioneert door middel van een patroon dat op druk wordt gebracht of een permanente druk, waardoor het blusmiddel direct beschikbaar is wanneer nodig. Het type blusmiddel in de brandblusser bepaalt in welke situaties deze het meest effectief is.
Soorten blusmiddelen en brandblussers
Brandblussers zijn zeer veelzijdig en vormen een essentieel onderdeel van brandbestrijding. Handblusmiddelen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, met een inhoud tot 12 kg of liter. Door hun compacte formaat zijn ze ideaal om snel bij een beginnende brand te gebruiken. In tegenstelling tot een brandslanghaspel, die vaak beperkt is tot 25 of 30 meter, kunnen brandblussers door hun mobiliteit direct naar de brandhaard worden gebracht. Voor industriële toepassingen zijn er ook verrijdbare blustoestellen beschikbaar, met een capaciteit tot wel 50 kg of liter.
DGS Arbo & Veiligheid levert diverse blusmiddelen met de meest gangbare blusstoffen in verschillende volumes. We bieden ook fluorvrije (PFAS-vrije) blussers aan.
Goedkope blussers die via detailzaken verkrijgbaar zijn, hebben vaak een lager blussend vermogen vanwege de gebruikte blusstof en de lagere druk. Daarnaast zijn de onderdelen van deze blussers vaak niet vervangbaar, daardoor is de levensduur korter.