ONAFHANKELIJKE ADEMBESCHERMING (SOG)

De cursus onafhankelijke adembescherming is opgezet voor medewerkers die incidenteel werken in een omgeving die niet geheel vrij gemaakt kan worden van gevaarlijke stoffen (dampen, gassen). Het werken met adembescherming wordt beschouwd als een risicovolle taak waarvoor een instructie moet zijn gevolgd.

Werken met onafhankelijk ademlucht
Vroeger werd de term “perslucht“ gebruikt als men sprak over adembescherming. Aangezien met perslucht ook lucht werd aangeduid die voor apparatuur werd gebruikt, heeft men de term perslucht vervangen door twee nieuwe termen: werklucht en ademlucht.

Onafhankelijk adembescherming cursus
Tijdens de cursus onafhankelijke adembescherming wordt aangeleerd hoe veilig en verantwoord kan worden gewerkt met onafhankelijke adembescherming.

Inhoud
* Theorie gedeelte
* Brand- en ontploffingsgevaar
* Verstikking- en vergiftigingsgevaar
* Bewegende delen
* Organisatie en personeel
* Aansprakelijkheid en werkvergunningen
* Constructieve eisen en besloten ruimten, mangaten
* PBM’s, hygiëne en ademhalingstoestellen
* Praktijk gedeelte
* Training met persluchtapparatuur
* Afhankelijke en onafhankelijke adembescherming
* Monteren en demonteren van afsluiters
* Werken in noodsituatie

Certificering
Conform SSVV Opleidingsgids (VCA – SOG) Persoonsgebonden / 3 jaar geldig, *SIR cursus en examen is ook mogelijk (op aanvraag)

Cursusniveau
B-VCA. Min. 18 jaar. Attentie: certificaat is alleen geldig indien de kandidaat medisch geschikt is of een PABO keuring heeft ondergaan. Geen belemmerende gezichtsbeharing.

Cursusduur
1 daagse training

Prijs
Op aanvraag

Cursuslocatie
Deze cursus wordt gehouden op onze locatie in Hoogvliet of Spijkenisse
Bij deze cursus kunnen 8 tot 12 cursisten deelnemen.

Op dit moment zijn wij bezig met het ontwikkelen van een digitale inschrijfmodule zodat uw aanmelding via de website op een eenvoudige wijze mogelijk is. Mocht u zich willen inschrijven verzoeken wij u om u aan te melden via het contactformulier of te mailen naar cursus@dgs-arbo.nl